sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Päivä Porissa


Eilen sitten tosiaan reissattiin. Mun vanhemmat tuli pirkanmaalta tähän, ja tästä sitten jatkettiin poriin. Tarkoituksena oli keretä kiertään muutama kirpputori ja käydä syömässä. No, matka oli mukava, ja kuuma. Ilma oli niin helteistä ensin jo autossa, kunnes ilmastointi tasaantu, saatika sitten kun viilenneestä autosta noustiin ylös. Mutta kevyen lepposassa tunnelmassa meni. Kaks isoo kirppistä kierrettiin, toinen jo ehkä vähän turhankin suuri, hirveesti tavaraa, ja että jos oikeasti ois sieltä meinannu tehdä löytöjä ois aikaa pitäny kuluttaa monta tuntia.. Niin, ja istua aina välillä ja juoda litra vettä. Mutta sieltä löyty mein isännälle uudet ( vanhat ) kengät. Sillä kun toi jalka on niin isoo mallia,ettei edes joka kaupassa tunnu olevan.Mutta kirppikseltä löyty, neljällä eurolla, oikeen kivat. Siin oli ainakin kirppis-ajatus kohdillaan. Hyvät kengät, hyvä mieli!!


Ennenkun lähdettiin porista kotiin, käytiin vielä kirjurinluodossa kattomassa alpakoita. Ne oli kyllä sitten valloittavia.Oli vissiin villa ajeltu juurikin, kun oli lyhyessä karvassa, ja jalkoihin parturoitu kivat pienet puuhkat. Hulvattomia otuksia. Ja siis pakko myöntää, että syötin niitä ja kirmasin ( enemmän kuin paikalla olleet lapset ) pitkin aitausta, että sain kaikille pienen ruohotupon annettua. Voi kyllä siis siis suositella. Kesyjkä ja kivoja otuksia, eikä ees haissu pahalle, muahah! 


Kotiin kun päästiin niin olikin sitten jo ilta. Ja edelleen kuuma. Vanhemmat tästä vielä jatko takasin kotiin,mahtaa olla nekin poikki, kun itsekkin tuntee tänään eilen retkeilleensä.Mutta kiva päivä, kaikinpuolin. Koirakin oli viettämässä päivää Päivillä , ja pääsi siellä tutustuun toiseen koiraan, ja voi vitsit, poniiiiiin !! Päivi pisti ihania kuvia tuleen ja siis mieli oli varsin hyvä. Ja koira oli raato tullessaan takas kotiin, ei sillä että olis huonossa hapessa ollu, vaan oli ilmeisestikki kirmannu laitumilla mielinmäärin. Eilinen päivä siis kyllä on selkeesti plussalla.


Tänään sitten on sunnuntai, ja huomenna muuten tulee kuivuri takas kotiin. Soittivat jo perjantaina, että koekuivauksia on tehty, ja pitäs toimia. No,nähtäväks jää. Hirveesti siis pitäs tänään vissiin tehdä pyykkiä, että sais sitten huomenna koko päivän kuivailla ja katella että toimiiko. No... eiköhän niitä tosta kerry, ilman että sen ihmeemmin alkaa edes niitä tekemällä tekeen. Niin ja joo.. Isälle annoin eilen mukaan Kaapon kehyksen. Se kun pääsi tippumaan tässä jo jokin aika sitten, ja halkes, niin tuli mieleen että jospa iskä sais sen liimailtuu kuntoon. Iskät osaa aina, niin pakkohan se on kokeilla.En millään haluais kuvaa vaihtaa toiseen kehykseen, kun oon tuohon enkelikehykseen niin tykästynyt, ja tottunut.Toivottavasti tulee siis kuntoon..

Eilen ajattelin, että pitäs saada Kaapon kaappi siirrettyy johkin muualle, se kun on ollut tuossa eteisessä kun meillä on niin vähän tilaa, ja tuntuu että se on tosi tosi ahdas.. Mutta mihin senkään sitten pistää. Kaappi tilaakin tarvis tosiaan, mutta edelleen sielllä on Kaapon vaatteet ja tavarat. En osaa niitä sieltä pois ottaa, vaikka tiedostankin, että ne vois hyvin laittaa säilytykseen jonnekkin muuallekkin. Mutta... No. Jääköön odotteleen otollisempaa hetkeen.Enpä siis lähe kaappiakaan raahamaan mihinkään suuntaan.Ja.. ompahan vähemmän siivottavaa kun on enempi lattiantäytettä? :)


Eilen muuten tossa matkanvarrella huomattiin että suuriosa koivuista on alkanu kellertään. Äiti meinas, että tulisko aikainen talvi? No,talvee en niin kaipaile, mutta syksy ois ihan kiva. Koskaanha ei kai oo tyytyväinen siihe mitä on, koska syksyllä taas manaan täällä kurasta koiraa, ja sitä kun ulkona on jo viilee..Mutta sellasta se vaan on. Mutta, on se vaan melkosta kun saa kaivaa villasukat ja kynttilät esille. Niin, ja .. ajatella.Ei siihen jouluunkaan enään niin kauaa ole. Joku multa kysyi, että eikö mua ahdista ensjoulu, kun tulee Kaapon synttärit ja kaikki... Mutta ei kai mua ahdista. En ainakaan vielä usko niin. On hyvä syy mennä haudalle, ja toki sitä tulee miettineeks,miten kaiken piti olla toisin. Mutta ainakin tän joulun pelastaa se, että pojat on meillä, ja siis otuhua varmasti riittää. Mutta ehkä sitten lähempänä mietiskellään sitä lisää.. Vaikka oonkin tässä muutaman kerran kuunnellu Loirin tontun, ihan vaan kun se on sattunu soimaan taukoomatta päässä-. :)

Mutta ei siinä taas sen kummallisempaa.Ei meillä niin täällä tälleen mitään tapahdu, ellei mikään mee rikki :D 

Kaapomaisiin tunnelmiin, 
Kettu kuittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti